Expertiseportaal van de Hogeschool Gent

Engels

Papatya Dalkiran

lector

Onderwijsexpertise

Papatya Dalkiran is master in de moraalwetenschappen en lerarenopleider. Ze doceert het onderwijsvak niet-confessionele zedenleer, onderzoek binnen leerdomeinen en begeleidt stages en bachelorproeven aan de educatieve bachelor secundair onderwijs, Faculteit Mens en Welzijn, HOGENT. Ze is tevens docent in het postgraduaat NCZ aan de HOGENT en is daarnaast ook verbonden aan de UGent als onderwijsdidacticus in de educatieve master cultuurwetenschappen, afstudeerrichting wijsbegeerte en moraalwetenschappen.

Haar interessegebieden zijn ethiek, levenbeschouwing, filosofie, filosoferen met kinderen en jongeren, (vak)didactiek en burgerschapseducatie.

Praktijkexpertise

Papatya gaf jarenlang les in het secundair onderwijs en bouwde ervaring op in alle graden en onderwijsvormen (BSO, TSO, ASO, KSO). Ze heeft eveneens ervaring in het uitwerken van het drugsbeleid voor een middelgroot KTA.

Voor ze de stap naar het onderwijs zette, was Papatya enkele jaren aan de slag als selectieverantwoordelijke bij Jobpunt Vlaanderen (nu Poolstok).

Dienstverleningsexpertise

Papatya verloor haar hart aan filosoferen met kinderen en jongeren en is regelmatig te gast zowel binnen als buiten het onderwijs om met jong en oud het filosofisch gesprek aan te gaan. Ze professionaliseert en enthousiasmeert graag anderen door het geven van workshops en trainingen om met de methode van het filosoferen aan de slag te gaan. In deze hoedanigheid is ze ook bestuurslid bij VEFO (Vereniging voor eigentijds filosofieonderwijs).

Trefwoorden

  • H120-ethiek H155-moraalwetenschappen S271-vakdidaktiek S272-lerarenvorming

ID: 17120024