Expertiseportaal van de Hogeschool Gent

Engels

Jouri Van Landeghem

lector

Onderwijsexpertise

Fysica, vakdidactiek fysica, vakdidactiek natuurwetenschappen en geïntegreerd wetenschapsonderwijs, onderzoekend leren, ICT-integratie in wetenschapsonderwijs, vormgeven van STEM-onderwijs.

Dienstverleningsexpertise

Vakdidactiek fysica, didactiek natuurwetenschappen, geïntegreerde STEM-didactiek, onderzoekend leren, ICT in wetenschapsonderwijs.

Onderzoeksexpertise

Vakdidactiek fysica, onderzoekend leren, geïntegreerd wetenschapsonderwijs, ICT integratie in wetenschapsonderwijs, STEM-didactiek.

Onderzoeksexpertise

Jouri Van Landeghem: lector fysica en natuurwetenschappen, lerarenopleiding HoGent,  faculteit Mens en Welzijn. Wetenschappelijk onderzoeker, fysicus en ervaren lesgever en spreker. Koestert een affiniteit voor technologie en is gefascineerd door ruimtevaart zolang hij zich kan herinneren..

Jouri leidt al jaren toekomstige leraren op in wetenschapsdidactiek en slaagt er telkens in complexe materie te veralen naar bevattelijke informatie. Ook bij jonge nieuwsgierigen weet hij zijn interesse voor wetenschappen over te brengen. Zo hoste hij al enkele sessie bij de kinderuniversiteit.

-De ruimte programma 9 tot 12 jaar

Link: http://www.kinderuniversiteit.be/event/de-ruimte-programma-voor-kinderen-van-9-tot-12-jaar

-De ruimte programma 6 tot 8 jaar

Link: http://www.kinderuniversiteit.be/event/de-ruimte-programma-voor-kinderen-van-6-tot-8-jaar

 

Jouri Van Landeghem deelt regelmatig zijn kennis en ervaring via lezingen en studiedagen, zodat ook ervaren leerkrachten zich kunnen bijscholen in actuele wetenschapsdidactiek. Waar mogelijk probeert hij deze materie te benaderen met een focus op digitale toepassingen.

Hij verdiept zich ook in STEM-onderwijs (Science Technology Engineering Mathematics). Een actieplan van de Vlaamse regering om de motivatie van jongeren t.o.v. wetenschappen, wiskunde en techniek in het onderwijs te verhogen.

Hij was als wetenschappelijk onderzoeker betrokken bij verschillende projecten:

  • TOinK! - Tablets optimaal in de klas - hoe tablets inzetten in de lessen wiskunde en wetenschappen
  • Smart Science project dat focust op de toepassing van ICT-middelen als didactisch materiaal in wetenschapsonderwijs.

  • Big Ideas en onderzoekend leren

  • Uitgedaagd door natuurwetenschappen - naar een geïntegreerde didactiek voor het vak natuurwetenschappen. 
  • Vlaams STEM netwerk - aanbevelingen en good practices naar een effectieve STEM-didactiek. 

 

Trefwoorden

  • P180-fysische-instrumentatie P180-metrologie P190-klassieke-mechanica P190-thermodynamica P200-elektromagnetisme P200-optica P220-kernfysica P523-astrofysica S271-vakdidaktiek S272-lerarenvorming

Output

(3)

Bekijk alle »

Bekijk alle »

Bekijk alle »

ID: 2302041