Expertiseportaal van de Hogeschool Gent

Engels

Vakgroep Mode-, Textiel- en Houttechnologie

Organisatie profiel

De vakgroep Mode-, Textiel- en Houttechnologie clustert een dynamische groep van experten in diverse vakgebieden en beschikt over goed uitgeruste laboratoria.

Missie

Wij willen op een efficiënte en actieve wijze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van doorbraakinnovaties in de sector met een terugkoppeling naar onze opleidingen. Om dit te waarborgen willen wij proactief ageren op technologische, economische, maatschappelijke en culturele trends en bouwen wij mee aan cross-sectorale samenwerkingen. Onze experten zijn actief op het gebied van:

Onderwijs

De vakgroep is betrokken bij de organisatie van de opleidingen bachelor in de modetechnologie, bachelor in de textieltechnologie en bachelor in de houttechnologie.

Onderzoek

De vakgroep Mode-, Textiel- en Houttechnologie legt bij haar onderzoeksactiviteiten de klemtoon op het aanmoedigen van innovatie bij het regionale werkveld en de  maatschappelijke relevantie van de onderzoeksresultaten. Daarom wordt voornamelijk aan praktijkgericht en toegepast onderzoek gedaan. Dit gebeurt zowel op eigen initiatief als op vraag van ondernemingen en organisaties. De nadruk van ons onderzoek ligt op het ontwerpen en ontwikkelen van producten en processen.

Advies en dienstverlening

U kan bij ons terecht voor advies, het uitvoeren van standaard testen en het ontwikkelen en produceren van een uniek product of kleine oplage. Wij luisteren graag naar uw specifieke problemen en wensen en leveren praktische en confidentiële ondersteuning op maat bij de uitvoering van uw innovatieprojecten en het indienen van aanvragen voor subsidies. Dankzij het LED-Netwerk (Laagdrempelige Expertise en Dienstverlening) kunnen KMO’s tot een halve dag gratis advies verkrijgen!

Bijscholingen en events

Er worden regelmatig congressen, workshops of netwerkevents georganiseerd die gericht zijn op ons divers netwerk van professionele en academische partners, alumni en studenten.

Vakgroepvoorzitter

Alexandra De Raeve

Contactinformatie

Valentin Vaerwyckweg 1
Gebouw C. 1.57
9000
Gent
  • Telefoon: 09 243 27 36

ID: 9321211