Expertise portal University College Ghent

Dutch

Site

Output: Audio-visualDocumentary

"Site" is een korte documentaire over de Mexicaans-Slavische choreografer Jose Besprosvany, waarin hij zijn achtergrond verbindt met zijn dans vormentaal. "Site" wordt vertoond op de overzichtstentoonstelling van SoundImageCulture.

Elk jaar biedt de kunstenwerkplaats SoundImageCulture (SIC) een negen maanden durend programma waarin kunstenaars, filmmakers en sociale wetenschappers projecten ontwikkelen die zich op het kruispunt bevinden van antropologie, documentaire en beeldende kunst. SIC nodigt de deelnemers uit om de relatie (vormelijk en ethisch) tussen zichzelf, het onderwerp en het publiek te ondervragen. Binnen dit discursief kader worden projecten begeleid door (inter)nationale coaches.

María Palacios Cruz stelt de tentoonstelling samen. Ze brengt een selectie samen van films die tijdens de voorbije vijf jaren werden gerealiseerd. Daarnaast worden ook films vertoond gemaakt door de coaches van SIC en kan de bezoeker in een medialibrary de processen van de SIC participanten consulteren.

Een kunstenwerkplaats richt zich op het ondersteunen van artistieke processen. Deze werking is doorgaans niet publiek. In de context van de expo worden verschillende publieke activiteiten georganiseerd, waaraan het publiek kan deelnemen. Deze bieden de kans om de werking van deze unieke werkplaats te leren kennen.
Original languageMultiple languages
Reasons for production
  • On invitation
StatePublished - 2000

ID: 9282402